květen 2018

10.05.2018

Čtvrté pokračování série Cizinka americké spisovatelky Diany Gabaldonové má název Bubny podzimu. Jimie a Clair se po strastiplné cestě ocitají v Americe. Život na plantáži je sice příjemný, ale brzy poznávají i odvrácenou tvář života v Americe. Jsou svědky krutého zacházení s černochy.

Americká spisovatelka Leily Meachamová napsala pěkný romantický příběh pro chvíle klidu a pohody s názvem Alyin dům.

Závěrečný díl neapolské tetralogie Geniální přítelkyně - Příběh ztracené holčičky italské spisovatelky Eleny Ferrante odkrývá další osudy dvou přítelkyň Eleny a Lily, které jsou propojené až do chvíle, kdy Lily záhadně zmizí a Elena se rozhodne sepsat příběh jejich přátelství.

Hlavní hrdinka knihy Utajená sestra spisovatelky Diane Chamberlainové po smrti svého otce vyřizuje pozůstalost a objeví šokující informace o minulosti své rodiny. Staré rodinné tajemství vyplouvá na povrch a už nic nebude jako dřív.

Velmi silný příběh naleznete v knize Tmavé stěny Willardu od americké spisovatelky Ellen Marie Wisemanové. Nález starého deníku v místě zrušeného psychiatrického sanatoria odhalí prožité lidské drama. Nahlédnete do neutěšené a tísnivé atmosféry ústavu pro duševně choré na počátku minulého století, kam byli umisťováni i ti, kteří tam vůbec nepatřili.

Jemný romantický příběh ze starého skotského hradu Bohatství lásky je od britské spisovatelky Barbary Cartlandové.

Petra Soukupová se ve své nejnovější knize Nejlepší pro všechny zabývá vyhrocenými rodinnými vztahy. Jde o příběh desetiletého rozmazleného kluka, jeho matky, nepříliš zodpovědné herečky a pracovité, přímočaré babičky. Všichni chtějí pro druhé jen to nejlepší, ale sami šťastni být neumí.

Zajímavý příběh ze života s nádechem detektivky naleznete v knize Cizí ložnice od slovenské spisovatelky Kataríny Gillerové.

Americký spisovatel Bill Clegg ve své knize Měla jsi vůbec někdy rodinu? dotýká problematiky vyrovnávání se s vinou, se smrtí, s rodinou. Je to příběh o beznaději, nekonečném smutku, ale i o porozumění a lásce.

Historický román o nezlomnosti irského národa Irská kráska - Příběh Gracelin O´Malleyové od americké spisovatelky Ann Mooreové vás zavede do hrdého Irska v době hladomoru a politických bouří. Mladá dívka provdaná za anglického šlechtice navzdory těžkým časům a manželově krutosti se snaží být dobrou manželkou a pomáhat potřebným.

Španělský spisovatel Javier Moro napsal poutavou dobrodružnou knihu Na vlastní kůži, která je založena na popisu skutečné události. Na počátku 19. století se španělský král vypravil na doporučení lékařů do zámoří s expedicí, jejímž cílem bylo rozšířit právě objevenou vakcínu proti černým neštovicím. Součástí expedice byla i skupina dětí, které byly nositeli vakcíny.

Kouzelná a tajuplná atmosféra katalánské Barcelony na vás dýchne v románu Stín větru
španělského autora Carlose Ruize Zafóna. Hlavní hrdina vzpomíná na své dětství a dospívání výrazně ovlivněné románem Stín větru záhadného autora. Úchvatný příběh s prvky thrilleru, detektivky i gotického románu.

Kniha Macbeth od spisovatele Jo Nesba je poctou geniálnímu Shakespearovi a je inspirována jeho středověkou divadelní hrou. Nesbo dodržuje dějovou línii originálního Mackbetha a převádí ji do aktuální detektivky.

Prvotina britského spisovatele Jamese Hazela má název Jepice. Bývalý policejní vyšetřovatel se stane obětí útoku. Krátce nato si ho najme bohatý podnikatel, aby vyšetřil rituální vraždu svého syna, ve kterém pozná útočníka svého přepadení.

Psychologický thriller Noční pták amerického spisovatele Briena Freemana je úvodním dílem série Sněhulák Easton. Nejděsivější vzpomínky jsou ty, které si nepamatuješ.

Kniha anglického spisovatele Tima Weavera Hon na mrtvého je prvním dílem série David Raker, specialista na pátrání po pohřešovaných osobách.

Britský spisovatel Robert Bryndza přichází s dalším thrillerem ze série inspektorka Erika Fosterová s názvem Do posledního dechu. Nález mrtvé dívky v kontejneru odhalí souvislost s jiným případem.

Krásnou Bretaň, poetické a legendami opředené napínavé detektivní čtení naleznete v knize Bretaňská pýcha německého spisovatele Jean-Luc Bannaleca.

Fantasy sérii Zaklínač od polského autora Andrzeje Sapkowski zasazenou do drsného středověkého prostředí, plného všemožných tvorů, nestvůr a bestií nad jejichž existencí bdí tajemný zaklínač Gerald jsme doplnili o další díly: Čas opovržení, Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera.


Přestože uplynulo již více než sto let, kdy poprvé vyšla Kniha džunglí britského spisovatele Rudyarda Kiplinga, jsou dobrodružné povídky, z nichž nejznámější je příběh malého chlapce Mauglího, kterého vychovala psí smečka, stále populární a žádané. Knihu doplňují působivé ilustrace Adolfa Borna.

Veselý a laskavý příběh malého Honzíka, který se vypravil k babičce a dědečkovi na vesnici a zažívá tam každodenní malá dobrodružství najdete v knížce Honzíková cesta od Bohumila Říhy.

Václav Čtvrtek napsal pohádkové vyprávění o malé půvabné víle Říkání o víle Amálce.

Kouzelná pohádka Pracháček - Velké dobrodružství se zlatou žábou o panáčkovi, kterého na půdě starého domu stvoří ve světle slunečních paprsků vítr napsala Olga Stankovičová.

Hravouka od Terezy Vostradovské je krásnou knihou nejen pro děti, ale i pro dospělé. Naučné a inspirativní povídání o malé myšce je protkané řadou otázek a doplňujících úkolů.

Vytvořte si webové stránky zdarma!